Shark Skin Technology (SST) – kaj je to?

Inovativna tehnologija kože morskega psa Shark Skin za maksimalno varnost pred akvaplaningom

01_shark_skin

Narava, mojstrica majhnega vodnega upora

Če ste bili kadar koli v življenju dovolj blizu morskemu psu, da ste si lahko ogledali njegovo izjemno, edinstveno teksturo kože, ste bili priča genialnosti matere narave. Prav to teksturo posnemata naši pnevmatiki RainSport 3 in RainExpert 3.

Od daleč so morski psi videti gladki, celo spolzki, toda od blizu boste opazili luske, ki so videti kot preplet drobnih zobcev. Ti kožni zobci oziroma tako imenovane plaktoidne luske morskega psa ne le ščitijo, temveč se nasršijo kot dlaka in odrivajo vodo vzdolž telesa učinkoviteje in z manj upora. In tako morski psi zasledujejo svoj plen. Hitreje. Tiše. Z manj upora. 

02_tyre_detail

Bionika za izboljšano varnost in večji užitek v vožnji

Luske s svojim zapletenim sistemom kanalov so navdihnile naše oblikovalce, da so razvili tehnologijo kože morskega psa, Shark Skin Technology (SST), ki jo sedaj uporabljamo za pnevmatiki RainSport 3 in RainExpert 3. Ob pomoči bionike smo uspeli reproducirati učinek kože morskega psa tudi v profilih naših pnevmatik, kjer preprečuje vrtinčenje tekočine in poskrbi za hitro odvajanje vode izpod pnevmatik.

Ta revolucionarna tehnologija pomeni, da lahko pnevmatike švignejo skozi luže, ne da bi izgubile stik s podlago. Ker se voda hitro pretaka skozi njihove kanale, je odvajanje hitro in učinkovito, zato pnevmatike ohranijo oprijem z voziščem in nevarnost pojava akvaplaninga je zmanjšana.

03_1_without_sst_EN
03_2_with_sst_EN
Uniroyal. Continentalova blagovna znamka.*