Naša zgodba

Naše navdušenje nad vožnjo v mokrem vremenu sega v leto 1868 in je plod vizije lastnika majhne trgovine v kraju Liège. Naša matična družba, Continental, je danes tretja najmočnejša tržna znamka pnevmatik na svetu, vredna 3.774 milijonov dolarjev.

02_History_1868

Naš ustanovitelj: Odločen vizionar

Leta 1868 je bivši belgijski topniški častnik Oscar Englebert v mestu Liège odprl majhno trgovino za prodajo izdelkov iz gume. Ta posel je bil pred njegovim časom, toda Oscar je prepoznal ogromen potencial tega vsestranskega vodoodpornega materiala.

03_History_entrepeneur_icon


Družinski posel: v obdobju inovativnega naslednika

Pod sinovim vodstvom se je posel širil. Kmalu so imeli lastno tovarno, v kateri so izdelovali različne vodoodporne izdelke, od kopalnih kap do dežnih plaščev, od predpasnikov do rokavic.


Oscar Englebert mlajši je bil inovativen mož, zato je začel eksperimentirati s pnevmatikami, najprej takšnimi za kolesa in vozila za konjske vprege. Najbolj ga je pritegnilo, kako guma odbija vodo od sebe.

04_History_englebert_ad


Potem ko je požel uspeh s pnevmatikami za kolesa, se je Englebert usmeril še v proizvodnjo pnevmatik za avtomobile in tako postal prvi proizvajalec pnevmatik v državah Beneluksa ter eden prvih v Evropi.


Podjetje je bilo tako uspešno, da so v ponudbo dodali še pnevmatike za dirkalne motorje, ki so požele veliko odobravanja in pripomogle k zgodovinski zmagi na dirki Le Mans: to so bile prve pnevmatike, ki so vzdržale celotno 24-urno dirko in jih vmes ni bilo treba zamenjati.

05_1_History_first_in_europe
05_2_History_first_in_europe
06_History_1914


Rojstvo znamke Uniroyal

Tik pred izbruhom prve svetovne vojne je Englebert odkril zlato jamo, ko je svojim pnevmatikam začel izdelovati cikcakast profil. To je zelo izboljšalo zmogljivosti, saj je pomagalo preprečevati spodrsavanje. Pnevmatike so postale tako priljubljene, da se je do leta 1914 proizvodnja povečala že za štirikrat.

07_History_1950


08_History_UR_Logo


Proti koncu 1950. let je podjetje Englebert Tyres pritegnilo pozornost podjetja US Rubber in obe družbi sta se odločili združiti moči. Rodila se je znamka Uniroyal-Englebert. Po manj kot desetih letih so se znamko odločili preimenovati v Uniroyal.

09_History_perfection

Bili smo prvi, ki smo izdelali „dežno pnevmatiko“, prvi, ki smo prepoznali vodoodbojne lastnosti usmerjenega puščičastega profila tekalne plasti in prvi, ki smo uporabili biomimetiko pri razvoju tehnologije Shark Skin Technology.

10_1_History_reddot_award
10_2_History_reddot_award

Naša zgodba pa še zdaleč ni končana. Svoje pnevmatike stalno izboljšujemo in izpopolnjujemo, da vi lahko uživate v vožnji v prav vsakem vremenu.

Uniroyal. Continentalova blagovna znamka.*