Kako namestimo pnevmatike RainSport 3

Pretočnosti prilagojena zasnova profila naših pnevmatik RainSport 3 in RainExpert 3 je edinstvena. Da bi zagotovo lahko užili vse prednosti, ki jih pnevmatike lahko ponudijo, jih morate pravilno namestiti. V tem članku je pojasnjeno, kako se pnevmatike namesti in zakaj je to pomembno.

01_what_is_the_right_way_to_fit

Kako se pravilno namesti pnevmatike?

Oblika pnevmatik RainSport 3 in RainExpert 3 združuje najboljše elemente usmerjenih in asimetričnih profilov. Toda kaj to pomeni, ko se lotimo nameščanja? Pnevmatike z usmerjenim profilom imajo na bočnici puščico, ki kaže zahtevano smer vgradnje, pnevmatike z asimetričnim profilom (tudi takšne s pretočnosti prilagojenim asimetričnim profilom) pa imajo na bočnici izpisane besede. Smer vrtenja ni pomembna. Pomembno je samo, da upoštevate navodilo, po katerem mora bočnica z napisom OUTSIDE (zunaj) gledati proti cesti, stran od središča vozila. Pnevmatike RainSport 3 in RainExpert 3 se namesti kot pnevmatike z asimetričnim profilom, tako da so širši profilni bloki na zunanji strani.


Kot boste videli na diagramu, ima pnevmatika RainSport 3 jasno napisani besedi OUTSIDE ter INSIDE, ki pomagata pri nameščanju. Isto velja tudi za pnevmatiko RainExpert 3. 

Pnevmatika RainSport 3 je prejela prestižno nagrado za oblikovanje Red Dot Design Award. Žirija je pohvalila njeno inovativno tehnologijo ter jasno, edinstveno obljubo zmogljivosti. 

Uniroyal. Continentalova blagovna znamka.*