Evropske oznake za pnevmatike

Ozadje in zgodovina


Novembra 2012 je po vsej Evropi postala obvezna standardizirana nalepka za pnevmatike za motorna vozila: EU nalepka za pnevmatike na osnovi treh kriterijev navaja podatke o okoljevarstvenih in varnostnih parametrih pnevmatike s ciljem povečati varnost cestnega prometa in omejiti onesnaževanje.


Vrednosti na nalepki

New content item

Zaviranje na mokrem

Varen oprijem na mokrem je bistven za varno vožnjo. Zmogljivost je ocenjena v razredih od A do G (čeprav se D in G trenutno ne uporabljata). Razlika v poti ustavljanja med pnevmatiko razreda A in pnevmatiko razreda F lahko znaša vse do 18 metrov.

eutyrelabel_fuel

Izkoristek goriva

Manjši kotalni upor omogoča manjšo porabo goriva in znižuje emisije CO2. Pnevmatike razreda A zagotavljajo najboljši izkoristek goriva, pri vsakem naslednjem razredu do G pa se poraba goriva poveča za od 0,10 do 0,15 l/100 km na razred – izračunano na osnovi vozila, ki porabi 6,6 l goriva.

New content item

Kotalni hrup

To je zunanji hrup, ki ga povzroča pnevmatika, in se meri v decibelih. Čim več črt na oznaki je potemnjenih, tem glasnejše so pnevmatike.

Generator EU nalepk za pnevmatike


Spodaj vam je na voljo naš generator EU nalepk za pnevmatike za vse izdelke Uniroyal. Preprosto vpišite zahtevane vrednosti in prikazala se vam bo ustrezna EU nalepka.

Uniroyal. Continentalova blagovna znamka.*